SSL, https en Google

een_ssl_certificaat_van_allaboutdesign.nl

SSL, https en Google

Iedereen met een site die iets te betekenen wil hebben moet volgens Google een SSL certificaat aanschaffen. Google bepaalt in hoge mate de site ranking, de positie die de site krijgt in de zoekresultaten van Google.

SSL certificaat.

Google heeft een tijdje geleden aangekondigd dat sites met en SSL certificaat beter zullen gaan scoren in de zoekresultaten. Wat is een SSL certificaat? Met een SSL certificaat wordt alle communicatie naar en van jouw site versleuteld. Als het certificaat goed is ingesteld zul je in de adresbalk zien dat er niet meer http:// staat, maar https://. Afhankelijk van de browser die je gebruikt zul je links naast de URL een slotje zien. Bij Chrome is dat een groen slotje waar ook nog eens links naast het woord Secure (ook in het groen) staat. Safari laat een grijs slotje zien en Firefox een groen slotje. Door op het slotje te klikken krijg je informatie over het SSL certificaat.

Wanneer is dit heel belangrijk?

Iedere site waar je gegevens kan invullen, moet een SSL certificaat hebben. Dus iedere webshop, maar ook sites waar je je kunt registreren en in kan loggen. In al deze gevallen gaan jouw gegevens ‘de straat op’ en Google vindt hiervan (terecht denk ik) dat je dat moet beveiligen. Binnenkort, en niemand weet precies wanneer, gaat Google dit bestraffen (in Chrome) door een waarschuwing te laten zien, die zo afschrikwekkend is dat veel bezoekers niet door willen gaan en je site links zullen laten liggen. Hoe Safari en Firefox daarmee om zullen gaan is mij op dit moment niet bekend.

Het is zaak te handelen.

Voor websites die gegevens uit wisselen is het dus zaak hier iets aan te gaan doen. Er zijn verschillende plekken waar je SSL certificaten, die een jaar geldig zijn, kan kopen voor prijzen tussen € 35 en € 100. In de praktijk is dat vaak niet voldoende omdat het erg site-afhankelijk is of de certificaten out-of-the-box zullen werken.

Sinds kort kunnen wij ook SSL-certificaten aanbieden Voor € 35 (per jaar). Het vereist vaak veel werk en omdat wij op de hoogte zijn van je site en (als je bij ons host) van je hosting, kunnen wij dat wèl voor 100% regelen.

Laat een reactie achter